Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Túró Rudi kockák

Túró Rudi kocka gm receptHozzávalók 24 x 16 cm-es sütőformához:

Alaptészta:

  • 13 dkg * vaj
  • 13 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék

Krém:

  • 1 kg * túró
  • 4 dl * habtejszín
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 tasak gluténmentes zselatinfix

A tetejére:

  • 5-10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  • Először elkészítjük a csokis alaptésztát:
    A tojásokat megmossuk, egyesével felütjük, majd habosra keverjük a cukorral, a vajat és a csokoládét megolvasztjuk.
    A kicsit kihűlt olvasztott csokit-vajat a tojásos keverékhez adjuk, majd belekeverjük a Schär Mix B gluténmentes lisztett is és a masszát közepes méretű (kb. 24 x 16 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 °C fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Ha kihűlt, elkészítjük a túrós réteget.
    A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni), a cukrot és a citrom reszelt héját, majd a zselatinfixet és alaposan összekeverjük.
    A túrókrémet a csokis sütire halmozzuk és elegyengetjük.
    Hűtőbe tesszük minimum 1 órára,
  • majd szeleteljük és olvasztott csokoládéval locsoljuk meg.

Elkészítési idő: 40-50 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: haladó

* Laktózérzékenyeknek készíthetjük a Túró Rudi kockát laktózmentes tejtermékekkel is!

Kategória: ,