Gesztenyés gluténmentes bonbon – Gluténmentesen Íz-Lik
- 80 g marcipán
- 150 ml málnaszörp
- 1,5 teáskanál étkezési zselatin
- 600 g gesztenyemassza
- 125 g gluténmentes (tejmentes) étcsokoládé
Elkészítés:
- A marcipánból formázzunk egész apró golyókat és tegyük a mélyhűtőbe amíg elkészítjük a málnás zselét.
- A málnás réteghez a szörpöt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük forrásig. Hűtsük egészen addig folyamatos kevergetés mellett, amíg egy kicsit elkezd zselésedni.
- A lehűtött marcipán golyókat tegyük a zselébe és pár percre helyezzük vissza a fagyasztóba. Amikor megkötött a zselatin a golyók körül, egy kiskanál segítségével vegyük ki a zselés marcipánt.
Persze akinek van apró bonbon formája, vagy pici jégkocka tartója, készítse abba nyugodtan, úgy még tökéletesebb lesz az eredmény. - A gesztenye masszával csomagoljuk be a zselés golyókat és tegyük vissza a fagyasztóba amíg elkészül az olvasztott csokoládé.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd mártsuk bele a jéghideg golyókat.
- Tegyük sütőpapírra száradásig.
Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő kb. 90 perc
Allergének: mandula (marcipán)
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 darabban |
Energia | 9813 kJ / 2342 kcal | 327 kJ / 78 kcal |
Zsír | 58,5 g | 2 g |
amelyből telített zsírsavak | 26,4 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 413,3 g | 13,8 g |
amelyből cukrok | 252 g | 8,4 g |
Rost | 18 g | 0,6 g |
Fehérje | 25,3 g | 0,8 g |
Só | 0,01 g | 0 |
Ezt a gluténmentes bonbon receptet Kohári Évától a Gluténmentes-Ízlik bloggerétől kaptuk és a recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bonbon gesztenyemassza gluténmentes étcsokoládé málnaszörp marcipán zselatin