Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes gesztenyés kiflik édesítőszerrel

Kitűnő választás reggelire, vacsorához a rostdús gluténmentes gesztenyés kifli. Kenhetünk rá vajat, lekvárt vagy akár mártogathatjuk is forró italunkba

gm gesztenyés kifli receptHozzávalók 3 nagy vagy 6 kisebb kifli készítéséhez

  • 100 g natúr gesztenyemassza
  • 100 g barna rizsliszt
  • 25 g rizsliszt
  • 6 g gluténmentes sütőpor
  • 30 g édesítőszer *(1:4)
  • 30 g bambuszrostliszt
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • és annyi folyadék amennyi a jó gyúrhatósághoz szükséges

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 15 percen keresztül állni hagyjuk.
  • Pihentetés után rizsliszttel meglisztezett lapon még egyszer átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tésztát.
  • Háromszög alakúakra vagdossuk a tésztát, majd feltekerjük kifli formájúra őket.
  • Lekenjük felvert tojással és a tetejét meghintjük édesítőszerrel majd 180 ˚C fokon kb. 15 – 20 percig sütjük.

Nehézségi szint: haladó.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

TIPP: önmagában fogyasztva ez a gesztenyés kifli IR diétába is beilleszthető. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és magas a rosttartalma.

Tápanyagtartalom az egészben 1 db kifliben
6 kisebb készítésekor
1 db kifliben
3 nagyobb készítésekor
Energia 745 kcal / 3114 kJ 124 kcal / 519 kJ 248 kcal / 1037 kJ
Fehérje 21,3 g 3,6 g 7,1 g
Zsír 13,6 g 2,3 g 4,5 g
  amelyből telített zsírsavak 3,8 g 0,6 g 1,3 g
Szénhidrát 129,6 g 21,6 g 43,2 g
  amelyből cukrok 1,1 g 0,2 g 0,4 g
Rost 29,5 g 4,9 g 9,8 g

A gluténmentes gesztenyés kifli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,