Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gesztenyés torta meggyel – gluténmentes recept édesítőszerrel

gesztenyés gluténmentes torta meggyelHozzávalók 18 cm-es tortaformához,kb 8 -10 szelethez:

Piskóta:
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 50 g rizsliszt
  • 10 g cukrozatlan gluténmentes kakaópor
  • 30 g édesítőszer (1:4 DW)
  • 4 g sütőpor

gesztenyés torta összetevők

Gesztenyekrém:

Elkészítés:

  • A tojásokat alaposan megmossuk, majd kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
  • Folyamatos keverés mellett a többi alapanyagot is hozzáadjuk.
  • Egy margarinnal kikent csatos formába tesszük (érdemes az aljára aljára sütőpapírt tenni), 180 °C fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  • Közben a tejszínt felverjük az édesítővel

    gesztenyés torta felvert hab

    kemény habot verjünk

  • A felvert habba beletesszük a villával áttört gesztenyemasszát, és nagyon kemény habot készítünk.

    gesztenyés trota gesztenyepüré

    a felvert habhoz keverjük a gesztenyepürét

  • Ha kihűlt a piskóta, kettészeljük, majd megkenjük a habbal, meggy szemeket teszünk bele, ismét egy kis hab, rátesszük a piskóta tetejét, majd a maradék habbal beborítjuk.

    gluténmentes gesztenyés tortalap

    a kihűlt tortalap

  • Díszíthetjük kakaóporral és meggyel.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom 8-10 szelettel számolva 1 szeletben (adagban)

Tápanyagtartalom 1 szeletben 8 szelet
készítésekor
10 szelet
készítésekor
Energia 459,1 kJ / 110,2 kcal 364,5 kJ / 87,4 kcal
Fehérje 3,2 g 2,6 g
Zsír 4,3 g 3,4 g
  amelyből telített zsírsavak 1,0 g 0,7 g
Szénhidrát 13,9 g 11,0 g
  amelyből cukrok 0,8 g 0,6 g
Élelmi rost 0,2 g 0,1 g

A gluténmentes gesztenyés torta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kapcsolódó receptvideó

Kategória: , ,