Gluténmentes gombóc aszalt szilvával
Hozzávalók 4 fő részére (12 gombóc):
- 600 g burgonya
- 60 g vaj
- 60 g kukoricaliszt
- 1 kis tojás
- 1 tojás sárgája
- jódozott só
gombóc töltelékhez:
- 12 db aszalt szilva (előző nap érdemes beáztatni és 1 napig ázni hagyni)
- 12 kocka cukor
panírozáshoz
- 60 g vaj
- 60 g gluténmentes zsemlemorzsa
ízesítéshez, díszítéshez
- 20 g cukrot
- őrölt fahéj
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott és megpucolt burgonyát főzze meg, majd nyomja át krumplinyomón. Hagyja kihűlni.
- A vajat keverje habosra és a többi összetevővel keverje össze végül adja a krumplihoz és gyúrjon belőle tésztát.
- Pihentesse a tésztát 15 percig.
- Formázzon a tésztából 12 db gombócot. A gombócok közepébe tömje bele az aszalt szilvát egy kevés cukorral.
- Az immár szilvás gombócokat tegye forrásban lévő vízbe és főzze 15 -20 percen keresztül, majd csöpögtesse le őket.
- Gluténmentes zsemlemorzsát pirítson meg vajon, majd abba forgassa át a gombócokat.
- A fahéjat porcukorral keverje el és hintse meg vele a kész gombócokat.
Elkészítési idő: kb 60 perc
A gluténmentes aszalt-szilvás gombóc receptet a dzg-online.de bocsátott a rendelkezésünkre.
Ez a recept volt 2013 február gluténmentes receptje a Német Cöliákia Társaság weboldalán.
Ízlett a gluténmentes szilvás gombóc?
Ha igen tekintse meg további különleges gluténmentes gombóc receptjeinket is ITT!
- Recept címke: burgonya édes gombóc kukoricaliszt szilva