Rostdús gluténmentes zsemle, pillanatok alatt
Hozzávalók 1 darab GM zsemléhez:
- 20 g barna rizsliszt (1 evőkanál)
- 20 g lenliszt (1 evőkanál)
- 5 g psyllium – útifűmaghéj (1 evőkanál)
- 2 g só
- 2 g szódabikarbóna
- 0,5 dl langyos víz
- 1 db közepes méretű tojás
- 5 g lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra és egy tálcát béleljünk ki sütőpapírral.
- A száraz hozzávalókat mérjük ki: a barna rizslisztet, a lenmaglisztet, a psylliumot, a sót és a szódabikarbónát kanalazzuk egy tálba, majd keverjük el.
- A tojást mossuk meg, üssük fel, majd villa segítségével keverjük ki. Adjuk hozzá a 0,5 dl langyos vizet, majd az egészet fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.
- Az így kapott tésztát kezünk segítségével formázzuk kis kerek gombóccá, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tálcára.
- Tetejét ecset segítségével kenjük meg a tál aljában maradt tojással, majd szórjuk meg lenmaggal.
- Helyezzük a sütőbe és 25 perc alatt süssük készre. Akkor van készen, ha a külseje keményebb, de még kissé összenyomható.
- készítsen házi gluténmentes hamburgert a lenmagos zsemléből!
- lassú felszívódású, IR diétába is beépíthető
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darab gluténmentes zsemlére vonatkozólag
Energia | 215 kcal/ 355 kJ |
Fehérje | 14 g |
Zsír | 8,4 g |
Szénhidrát | 16 g |
Élelmi rost | 17 g |
A gluténmentes zsemle receptet, annak tápanyagszámítást, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: barna rizsliszt glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle IR barát GM receptek lenmag lenmagliszt psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt szódabikarbóna tojás uzsonna és tízórai