Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sült hekk gluténmentes bundában

gluténmentes sült hekk rizslisztes panírbanHozzávalók 2 személyre:

  • 2 hekk törzs (kb. 300 g)
  • 4 evőkanál rizsliszt (40 g)
  • 1-1,5 evőkanál fűszerpaprika
  • só, ízlés szerint
  • 4-6 dl étolaj a sütéshez
  • 1 db citrom a tálaláshoz

Elkészítés:

  • Ha szükséges, távolítsuk el a maradék pikkelydarabokat a halról, majd a megtisztított halat a hasi részen bevágjuk és a maradék belsőségeket eltávolítjuk. Az oldalakat beirdaljuk – fél-1 cm-es távolságban – és alaposan besózzuk.
  • Egy nagy lapos tányéron összekeverjük a rizslisztet a fűszerpaprikával, majd megforgatjuk benne a besózott hekket.
  • Serpenyőben bő olajban kisütjük a hekket (közepes lángon) – 2-3 percenként megforgatjuk, összesen kb. 15 percig sütjük.
  • Ha kész, citromot facsarunk rá és így tálaljuk.

Tipp: köretnek főtt rizst vagy hasábburgonyát ajánlunk, de fogyasztható önmagában egy salátával is.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Energia 603 kcal /2521 kJ
Fehérje 29,9 g
Zsír 46,2 g
Szénhidrát 16,2 g
Élelmi rost 0,6 g

A gluténmentes sült hekk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

Kategória: , ,