Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes mangós kókuszos, zabpehelydarás koktéldesszert

koktéldesszert recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes mangós kókuszos, zabpehelydarás koktéldesszerttel bővült.

Sokszor írtam már le, hogy a kedvenc évszakom a nyár. A nyári ízekhez hozzátartozik a mangó, kókusz, és a sok-sok koktél. Természetesen alkoholmentesen. Az egész ízkombinációt feldobtam növényi habbal. Igazán nyári koktél született belőle.

Hozzávalók (6 adag):

Mangókrém:

  • 350 g érett mangó
  • 50 g cukor
  • csipet só
  • 100 ml víz
  • 1 teáskanál agar-agar

Zabpehelydarás réteg:

  • 120 g Naturbit gluténmentes zabpehelydara
  • 250 ml kókuszkrém
  • 50 g kókuszreszelék
  • 200 ml víz
  • 50 g cukor
  • 250 ml növényi tejszínhab alternatíva
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 6 db koktélcseresznye

A gluténmentes mangós kókuszos, zabpehelydarás koktéldesszert elkészítése:

  • Az érett mangót daraboljuk fel.
  • Kezdjük el főzni vízben, cukorral és sóval.
  • Amikor mér jól összefőtt, nyomjuk szét villával.
  • Óvatosan szórjuk bele az agar-agart.
  • Villámgyorsan keverjük össze, csomómentesre.
  • Egyet forraljunk rajta.
  • Tegyük félre hűlni.
  • Főzzük meg a zabpehelydarát.
  • A kókuszkrémet öntsük egy lábasba.
  • Mehet mellé a víz, cukor és a csipet só is.
  • Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, zabpehelydarát is.
  • Főzzük össze.
  • Tegyük félre hűlni.
  • Verjük fel a növényi habot.
  • Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a porcukrot.
  • Ekkora valószínű, hogy kissé kihűlt a kókuszos-zabpehelydarás krém.
  • Ehhez keverjük bele a felvert kemény növényi habot.
  • Koktélpoharakba a kókuszos-zabpehelydarás krém nagy részét osszuk el.
  • Ezek tetejére kanalazzuk a mangókrémet.
  • Ennek a tetejére a maradék kókuszos-zabpehelydarás krémből egy-egy kis halmot „építsünk”.
  • Erre a kis halomra ültessünk egy-egy szem koktélcseresznyét.
  • Dekoráljuk citromfű levéllel.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 40 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes mangós kókuszos, zabpehelydarás koktéldesszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes koktéldesszert recept

gluténmentes mangós kókuszos, zabpehelydarás koktéldesszert

Kategória: , ,