Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kakaós növényi túrós desszert, epermártással

desszert recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kakaós növényi túrós desszerttel bővült.

Volt itthon növényi túróm. Emellett régóta szerettem volna kipróbálni az új kis formáimat. Növényi túróhoz kevés tejföl alternatíva, kakaó is került. Az eper és csokoládé kombináció klasszikus párosítás, így kérdés sem volt számomra, hogy mivel körítem ezt az igazán könnyen elkészíthető desszertet.

Hozzávalók (5 adag):

Kakaós túrós desszerthez:

  • 500 g növényi túróalternatíva
  • 80 g cukor
  • 60 g növényi tejföl alternatíva
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 evőkanál zsírszegény, holland kakaópor
  • 12 zselatin

Eper mártáshoz:

  • 300 g eper
  • 50 g cukor
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • 1,5 teáskanál zselatin

A gluténmentes kakaós növényi túrós desszert elkészítése:

  • Keverjük el a nö9vényi túrót a vegaföllel.
  • Ebből vegyünk ki 3 evőkanállal.
  • Mikrohullámú sütőben kissé langyosítsuk meg.
  • Keverjük bele a zselatint.
  • Közben a többi túrós, vegafölös alapba szórjuk a cukrokat, sót.
  • Reszeljük bele a citromhéjat, facsarjuk bele a levét is.
  • Keverjük bele a kakaóport is.
  • Legyen szép barna színű.
  • Kezdjük el melegíteni.
  • Amikor elég forró, már-már forrt vegyük le a tűzről.
  • Keverjük bele a zselatinos keveréket.
  • Azonnal szedjük bele a kis formákba.
  • Tegyük hűtőszekrénybe dermedni, hűlni.
  • Készítsük el az epermártást.
  • Kezdjük el melegíteni az epret.
  • Mehet bele a zselatin kivételével minden hozzávaló.
  • Vegyünk ki 2 evőkanálnyit ebből, és szórjuk bele a zselatint.
  • Amikor a többi eper már forr, vegyük le a tűzről.
  • Keverjük bele a zselatint.
  • Hűtsük le.
  • Ez a mennyiség épp összefogja majd az epret, lehet önteni is.
  • Amikor megdermedt már a kakaós-növényi túrós desszert óvatosan borítsuk ki.
  • Mehet mellé az epermártás.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A Gluténmentes kakaós növényi túrós desszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes desszert recept

gluténmentes kakaós növényi túrós desszert, epermártással

Kategória: , , , ,