Gluténmentes meggyes pohárdesszert kekszmorzsával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes meggyes pohárdesszert kekszmorzsával bővült.
Egy könnyed finomság egy forró, perzselő nap után? Amihez még a sütőt sem kell begyújtani? akkor itt ez a nagyszerű kekszmorzsás, meggyes finomság. Pillanatok alatt kész, frissítő desszertet kapunk végeredményként. Nem bírtam várni azzal, hogy lehűljön a növényi hab, megettem azonnal belőle egyet.
Hozzávalók (6 adag):
- 220 g Its us keksz (most kókuszos)
- 500 g magozott meggy
- fél evőkanál negyedannyi édesítő
- csipet só
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint csipet őrölt szegfűszeg
- pár csepp frissen facsart citromlé
- néhány reszelék citromhéj
- 2 evőkanál chia mag
Tetejére:
- 200 ml növényi tejszínhab alternatíva
A gluténmentes meggyes pohárdesszert kekszmorzsával elkészítése:
- A kimagozott meggyet tegyük egy kis lábasba.
- Szórjuk bele a negyedannyi édesítőt, sót.
- Reszeljük bele a citrom héjat, és a facsarjunk bele pár csepp citromlevet is.
- Kissé forraljuk össze.
- Addig, amíg a meggyszemet kissé össze nem punnyadnak.
- Pár percet vesz igénybe.
- Tegyük félre hűlni.
- Addig kis poharakba (6db) morzsoljunk kekszet.
- Fél-fél evőkanál forró meggylevet öntsünk a poharakba a kekszekre.
- Ezután tegyük bele a chia magot.
- A mag fogja össze majd a meggyet és a levét is.
- Hagyjuk kissé hűlni.
- Verjük fel a növényi tejszínhab alternatívát.
- Osszuk el egyenletesen a meggyet a kekszeken.
- A felvert habalternatívát tegyük a tetejére.
- Dekoráljuk menta levéllel, vagy meggyszemekkel.
- Érdemes a hűtőbe tenni, így a lesz a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: nagyon kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes meggyes pohárdesszert kekszmorzsával tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: chia mag citrom édes édesítőszer gluténmentes keksz gyors magozott meggy növényi habtejszín alternatíva őrölt fahéj só szegfűszeg