Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes rántott hús különleges panírban

Korábbi különleges panírozási ötleteink, után egy újabb tippet hoztunk, ha éppen elfogyna otthon a gluténmentes morzsa.

gluténmentes rántott hús receptHozzávalók: 5 adaghoz

  • 10 szelet filézett, bőr nélküli csirkecomb, kb. 1 kg, (10 dkg / 1 szelet)
  • 10 dkg Abonett – kukoricás (Kukoricás Extrudált Kenyér)
  • barna rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes liszt)
  • 4 db közepes méretű (M-es) tojás
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A csirkecomb szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk
  • Az Abonett extrudált kenyeret ledaráljuk
  • A hús szeleteket megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, végül az ledarált Abonett morzsában
  • Végül forró olajban kisütjük

Nehézség: könnyű

Elkészítési idő: 45 perc

TIPP: ha filézett bőr nélküli csirkemell filéből készítjük, alacsonyabb zsírtartalmú lesz az Abonett paníros csirkénk.

Tápanyagtartalom az egészben 5 fő setén
1 adagban (2 szelet)
Energia 3166 kcal / 13233 kJ 633 kcal / 2645 kJ
Fehérje 194,7 g 38,9
Zsír 218,8 g 43,8 g
  amelyből telített zsírsavak 54,5 g 10,9 g
Szénhidrát 81,2 g 16,2 g
  amelyből cukrok 1,6 g 0,3 g
Rost 10,6 g 0,3 g

A rántott hús gluténmentes panírban recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes rántotthús recept

További gluténmentes panír ötletek

Különleges gluténmente panír ötletek. Gluténmentes rántott hús receptek

Különleges gluténmente panír ötletek.

Kategória: , ,