Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Teljes kiőrlésű, gluténmentes tortillatekercs – kalciumban és rostban gazdag

Mit együnk reggelire, vacsorára, ha nincs otthon éppen friss pékárunk?
Készítsünk egészséges, rostban gazdag gluténmentes tortillát! Válasszuk alapul az amarántlisztet, így a végeredmény egy különleges ízvilágú, kálciumban, élelmi rostban gazdag reggeli lesz!

teljes kiőrlésű gluténmentes tortillatekercs receptHozzávalók 2 tortillához:

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze.
  • Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk egynemű tésztává.
  • Hagyjuk 10 percet pihenni, válasszuk ketté, majd enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki mindkét tortillalapot amilyen vékonyra csak tudjuk, illetve amekkorát a palacsintasütőnk mérete enged. (Kb. 0,5 cm vastagságúra.)
  • Száraz serpenyőben süssük ki mindkét oldalát 2-2 perc alatt.
  • Az elkészült tortillalapokra még melegen tegyünk 2-2 szelet sajtot, majd halmozzuk rá a paradicsomszeleteket, a megmosott spenótleveleket és kenjük meg a cottage cheessel is, majd tekerjük fel szorosan és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: fél óra pihentetés + 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

* Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes sajtokat!

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia 374 kcal / 1563,1 kJ
Fehérje 21 g
Zsír 19,4 g
Amelyből telített zsírsavak 4,1 g
Szénhidrát 26,2 g
Amelyből cukrok 2,2 g
Élelmi rost 9,6 g

A gluténmentes tortilla receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , , ,

Ad