Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Cirokzsemle – teljes kiőrlésű gluténmentes pékáru

Újabb receptötletet hoztunk a rohanó hétköznapokhoz! Legyünk mi is házi pékek, süssünk ízletes, teljes kiőrlésű gluténmentes zsemléket pillanatok alatt! Tejmentes recept.

gluténmentes cirokzsemleHozzávalók 2 db-hoz:

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A száraz hozzávalókat (liszteket, psylliumot, sót, szódabikarbónát) mérjük ki, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a vizet és az olívaolajat, majd nagy mozdulatokkal gyorsan keverjük össze, végül enyhén gyúrjuk át kezünkkel, válasszuk ketté, majd kis korongokat formázzunk belőle és tegyük sütőpapíral bélelt tepsire. Fontos, hogy ne gyúrjuk túl, ne nyomkodjuk szét a tésztát, hogy minél lukacsosabb tudjon lenni.
  • A zsömlék tetejét kenjük meg felvert tojással, majd szórjuk meg kevés lenmaggal, zabpehellyel, majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 30 perc alatt.
  • Sütőből kivéve tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban:

Energia 198,9 kcal/834,4 kJ
Fehérje 7 g
Zsír 4,9 g
Telített zsír 0,5 g
Szénhidrát 30,4 g
Ebből cukor 0,6 g
Élelmi rost 10,5 g

A gluténmentes cirokzsemle receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , , , ,