Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes halrudacskák – 30 perc alatt

Általában a gyerekek nem szeretik a halételeket, kivétel persze glutén kapitány panírozott halrudacskái. Ez egy alternatív, gluténmentes halrúdacsák receptet, gyorsan elkészíthető, akár tejmentes változatban is.

gluténmentes halrudacskák receptHozzávalók: 4 darabhoz

  • 3 doboz (80 g/1 db.) növényi olajban eltett tonhalkonzerv
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 20 g útifű maghéj
  • 10 dkg növényi sajt-alternatíva (vagy  reszelt trappista sajt)
  • szárított metélőhagyma
  • petrezselyem
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A tonhalat a dobozból kivéve jól kinyomkodjuk (kinyomkodott olajat nem használjuk fel)
  • Az összes alapanyaggal együtt jó alaposan összedolgozzuk
  • 5-10 percig hagyjuk állni.
  • Rudakat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.

Nehézség: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 db. esetén 1 halrúdban
Energia 1026 kcal / 4288 kJ 257 kcal / 1074 kJ
Fehérje 68,4 g 17,1 g
Zsír 70,7 g 17,7 g
  amelyből telített zsírsavak 39,1 g 9,8 g
Szénhidrát 21,4 g 5,4 g
  amelyből cukrok 0,2 g 0 g
Rost 14,6 g 3,7 g

A gluténmentes halrudacskák recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes halrudacskák recept

házi gluténmentes halrudacskák

Kategória: , , ,