Gluténmentes sajtos roló – egy újabb klasszikus
- 250 g Schär gluténmentes leveles tészta (mirelit, kiolvasztva)
- 1 db közepes (M-es) méretű tojás
- 300 g natúr krémsajt
- 1 mokkáskanál só
- 150 g reszelt Gouda sajt
Elkészítés:
- A leveles tésztát kiterítjük – ha szükséges, kissé kinyújtjuk. 1,5-2 cm széles csíkokat vágunk belőle és kis fém hengerekre tekerjük, melyeket sütőpapíros tepsire helyezünk.
- Tojással lekenjük és 210 °C fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Ha kész, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a fém hengerről és megtöltjük.
- Míg sül, elkészítjük a krémet.
- A krémsajtot kikeverjük a sóval és kb. 110 g reszelt sajttal.
- Megtöltjük a tészta hengereket és a végeikre kis csipetnyi reszelt sajtot nyomunk.
Elkészítési idő: kb. 70 perc (hűléssel együtt)
Nehézségi fok: könnyű
Tápanyagtartalom:
1 darabban | 25 db készítésekor | 30 db készítésekor |
Energia | 447,3 kJ / 109,1 kcal | 384,3 kJ / 93,5 kcal |
Fehérje | 4,4 g | 3,7 g |
Zsír | 8,2 g | 7,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,7 g | 3,9 g |
Szénhidrát | 3,6 g | 3,0 g |
amelyből cukrok | 0,9 g | 0,7 g |
Élelmi rost | 0,5 g | 0,4 g |
A gluténmentes sajtos roló recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: gouda sajt krémsajt leveles tészta Schär gluténmentes leveles tészta tojás