Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes sajtos roló – egy újabb klasszikus

gluténmentes sajtos roló receptHozzávalók 25-30 db-hoz:

  • 250 g Schär gluténmentes leveles tészta (mirelit, kiolvasztva)
  • 1 db közepes (M-es) méretű tojás
  • 300 g natúr krémsajt
  • 1 mokkáskanál só
  • 150 g reszelt Gouda sajt

Elkészítés:

  • A leveles tésztát kiterítjük – ha szükséges, kissé kinyújtjuk. 1,5-2 cm széles csíkokat vágunk belőle és kis fém hengerekre tekerjük, melyeket sütőpapíros tepsire helyezünk.
  • Tojással lekenjük és 210 °C fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • Ha kész, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a fém hengerről és megtöltjük.
  • Míg sül, elkészítjük a krémet.
  • A krémsajtot kikeverjük a sóval és kb. 110 g reszelt sajttal.
  • Megtöltjük a tészta hengereket és a végeikre kis csipetnyi reszelt sajtot nyomunk.

Elkészítési idő: kb. 70 perc (hűléssel együtt)

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom:

1 darabban 25 db készítésekor 30 db készítésekor
Energia 447,3 kJ / 109,1 kcal 384,3 kJ / 93,5 kcal
Fehérje 4,4 g 3,7 g
Zsír 8,2 g 7,1 g
  amelyből telített zsírsavak 4,7 g 3,9 g
Szénhidrát 3,6 g 3,0 g
   amelyből cukrok 0,9 g 0,7 g
Élelmi rost 0,5 g 0,4 g

A gluténmentes sajtos roló recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,