Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kókuszkrémes kakaós piskótatekercs

gluténmentes piskóta receptHozzávalók:
A tésztához:

  • 6 db tojás kettéválasztva
  • 12 dkg porcukor
  • 4 dkg cukrozatlan gluténmentes kakaópor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét a porcukor 1/3 részével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék porcukorral fehéredésig keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.
  • A kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük és a tojásos keverékbe szitáljuk és óvatosan összekeverjük.
  • A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kb. 15 percig sütjük.
  • Amíg sül, benedvesítünk egy tiszta konyharuhát és amikor kész a piskótánk, még melegen átemeljük erre a konyharuhára úgy, hogy a sütőpapíros rész legyen felül.
  • Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla és még melegen felcsavarjuk a hosszabbik oldalánál fogva.
  • Így, üresen feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Közben elkészítjük a tölteléket: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd elkeverjük benne a kókuszreszeléket is.
  • Ha kihűlt a tészta és a krém is elkészült, összeállítjuk a süteményt: A tésztát kiterítjük, megkenjük a krémmel és újra feltekerjük.
  • Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd szeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc + pihentetési idő

Nehézségi szint: kezdő

Infó:

A kakaós piskótatekercs liszt nélkül is összeáll.

Facebook oldalunkra érkezett kérdés után megerősítjük, hogy a receptben nincs elírás, nem szükséges hozzá liszt. Ez egy különleges, lapos gluténmentes piskóta, amely ennyi kakaóporral, liszt nélkül is összeáll.

 

Kategória: ,