Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Nagymama gluténmentes linzer receptje – egy újabb klasszikus

Klasszikus gluténmentes receptek - gluténmentes linzerHozzávalók kb. 12-15 db-hoz:

Elkészítés

  • A Schär lisztkeveréket, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk.
  • Ha összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük fél órán át.
  • Ha letelt az idő, sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 ºC fokra.
  • A tésztát (Schär liszttel megszórt gyúródeszkán) 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kiszúróval formákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepébe egy lyukat szúrunk – ez lesz a teteje. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a linzereket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Ha kihűlt, egy teli kekszet vékonyan megkenünk lekvárral, ráhelyezünk egy lyukas kekszet és porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi fok: haladó

Hetente frissülő gluténmentes receptek, nem csak cöliákiásoknak!

Próbálja ki gluténmentes linzer receptünket piros lekvárral is!

Kategória: , ,