Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Tonhalkrém – villámgyors receptötlet

villámgyors tonhalkrém receptHozzávalók kb. 6 személyre:

  • 320 g tonhal (olívaolajban)
  • 200 g félzsíros lágy sajt (pl. Apetina )
  • 1 db lilahagyma
  • 8-10 db apróra vágott csemegeuborka
  • ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés:

  • A lilahagymát megtisztítjuk, apróra kockákra vágjuk, majd ugyanígy teszünk a csemegeuborkákkal is.
  • A tonhalkonzerveket felnyitjuk, a fedő segítségével az olajat leöntjük róla, majd villa segítségével egy tálba halmozzuk.
  • A félzsíros sajtot villa segítségével szétnyomkodjuk, majd a tonhalhoz keverjük.
  • Az összetevőket alaposan összekeverjük, míg krémes állagot nem kapunk.
  • Ízlés szerint adjunk hozzá friss metélőhagymát vagy bazsalikomot.

+ tipp az egészségért:

  • Fogyasszuk félbarna, barna, teljes kiőrlésű vagy magvakkal dúsított gluténmentes pékáruval, tálaljunk hozzá bőségesen friss kerti veteményeket, és díszítsük frissen vágott zöldfűszerekkel!

Elkészítési idő: 10 perc

Nehézségi szint: kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A gluténmentes tonhalkrém receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

Kategória: , ,

Ad