Gluténmentes piskótatekercs – 30 perc alatt kész!
- 6 db tojás
- 5 evőkanál cukor (vagy édesítőszer)
- 6 evőkanál rizsliszt
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- sárgabaracklekvár (cukormentes)
A gluténmentes piskótatekercs elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót és a citrom reszelt héját és összekeverjük.
- Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a rizslisztet, majd óvatosan, kanalanként a fehérjehabot.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (kb. 20×30 cm-es tepsibe) és 180 °C fokon kb. 15 percig sütjük. - Ha kész, nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, megkenjük a tésztát sárgabaracklekvárral és feltekerjük.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
A piskótatekercs egy valódi klasszikus. Most gluténmentes változatban elkészítve.
Ezt a gluténmentes piskótatekercset már rengetegen elkészítették, szerkesztőségünk is kipróbálta, amelyről több fázisfotó is készült.
A feltekerés és sütőpapír eltávolítása 2 kritikus pontja a piskótatekercs készítésének.
Nézze meg, mi hogyan készítettük el! Fázisfotókkal!
- Recept címke: 30 perc alatt citrom cukor glutén és tejmentes gluténmentes piskóta lekvár piskótatekercs rizsliszt tojás