Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes piskótatekercs – 30 perc alatt kész!

Gluténmentes piskótatekercs rizsliszttel.Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál cukor (vagy édesítőszer)
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja
  • sárgabaracklekvár (cukormentes)

A gluténmentes piskótatekercs elkészítése:

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  • A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót és a citrom reszelt héját és összekeverjük.
  • Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a rizslisztet, majd óvatosan, kanalanként a fehérjehabot.
    A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (kb. 20×30 cm-es tepsibe) és 180 °C fokon kb. 15 percig sütjük.
  • Ha kész, nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.
  • Ha kihűlt, megkenjük a tésztát sárgabaracklekvárral és feltekerjük.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

A piskótatekercs egy valódi klasszikus. Most gluténmentes változatban elkészítve.

Ezt a gluténmentes piskótatekercset már rengetegen elkészítették, szerkesztőségünk is kipróbálta, amelyről több fázisfotó is készült.
A feltekerés és sütőpapír eltávolítása 2 kritikus pontja a piskótatekercs készítésének.

Nézze meg, mi hogyan készítettük el! Fázisfotókkal!

Kategória: , ,