Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mézeskalácsos panna cotta gránátalmával

karácsonyi panna cottaHozzávalók 4-5 adaghoz:

  • 6 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 4 lap zselatin
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszer (gluténmentes)
  • 1 nagyobb gránátalma

Elkészítés:

  • A tejszínt a cukorral és a mézeskalácsfűszerrel együtt felforraljuk, majd alacsony lángon 8-10 percig kevergetve főzzük.
  • Feloldjuk benne a kisebb darabokra tört zselatinlapokat, majd ha feloldódtak, lehúzzuk a lábast a tűzhelyről és kicsit állni hagyjuk.
  • Kis poharakba adagoljuk és ha már langyosra hűlt, hűtőbe tesszük. 2-3 óra elteltével tálalhatjuk.
  • Tetejére gránátalma magokat szórjunk.

Méltó zárása lehet egy remek karácsonyi vacsorának ez a panna cotta, amit a mézeskalács fűszer és a gránátalma igazán ünnepivé tesz!

Kategória: , ,