Sós túrólepények – villámgyors gluténmentes vacsoraötlet
Figyelem! Villámgyors gluténmentes vacsoraötlet.
Ízletes paradicsommal kiegészítve valami mennyei.
Hozzávalók:
- 30 dkg * túró
- 1 db tojás
- 1 kiskanál só
- 7 dkg kukoricadara
- 2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát és összegyúrjuk.
- A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket.
- Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesnél kicsit nagyobb lángon néhány perc alatt a túrólepények mindkét oldalát átsütjük.
- Friss zöldséggel vagy fokhagymás-joghurtos mártogatóval tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
Mivel búzaliszt helyett kukoricadarával készül, így nem tartalmaz glutént, tehát gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!
* laktózmentes túróval készítve cöliák mellé társult laktózintolerancia esetén is fogyasztható.
- Recept címke: kukoricadara olívaolaj sós sós aprósütemények tojás túró túrós gluténmentes sütemények