Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Pirított máj karamellizált hagymával és citromos polentával – gluténmentes

A polenta - gluténmentes. Pirított májjalÖn is szereti a polentát?

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g csirkemáj
  • 1-2 evőkanál olívaolaj

A karamellizált hagymához:

  • 2 db vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • só, bors

A citromos polentához:

  • 200 g kukoricadara
  • só, bors
  • fél liter tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés:

Először elkészítjük a karamellizált hagymát:

  • Az olívaolajat felhevítjük egy lábasban, beletesszük a hagymát és enyhén sózzuk-borsozzuk.
  • 8-10 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk, néha átkeverjük.
  • Ha megpuhult, megszórjuk a cukorral és gyakori kevergetés mellett aranybarnára sütjük.
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.

A citromos polentához:

  • a tejet egy lábasban kevés sóval és borssal felmelegítjük,
  • ha forr, beleöntjük a kukoricadarát, a citrom reszelt héját és a citromlevet és folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze.
  • Kevergetve forraljuk kb. 5 percig, majd hozzákeverjük a 2 evőkanál tejszínt.
  • Lefedjük és melegen tartjuk, amíg elkészítjük a májat.

A máj elkészítése:

  • A májat megmossuk, alaposan megtisztítjuk, az ereket és hártyákat eltávolítjuk.
  • Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a májdarabokat és közepes lángon pár perc alatt minden oldalukat átsütjük.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Gluténmentes ételrecept – nem csak gluténérzékenyeknek!

Még több polenta recept: Polenta receptek

Kategória: ,