Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Édes túrófánk – gluténmentes recept

Édes gluténmentes túrófánk recept.Hozzávalók kb. 20-25 db túrófánkhoz:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 12-13 dkg rizsliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • étolaj  (a sütéshez)

Elkészítés:

  • A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és az áttört túrót.
  • Elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizslisztet és a sütőport és összekeverjük.
  • Kézzel gombócokat formázunk a masszából és bő olajban kisütjük (közben megforgatjuk).
  • Magában is nagyon finom, de kínálhatjuk porcukorral elkevert tejföllel is.

Elkészítési idő: kb. 30-40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Cöliákia melletti laktózintolerancia esetén az édes túrófánk recept elkészíthető laktózmentes túróval és tejföllel is.

Kategória: , ,