Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kókuszkocka gluténmentesen

kókuszkocka gluténmentesenHozzávalók a tésztához:

  • 6 db M-es méretű tojás kettéválasztva
  • 10 dkg kristálycukor
  • 12 dkg rizsliszt
  • 6 dkg kukoricakeményítő
  • 1 csomag (ca. 15 g) gluténmentes sütőpor
  • 3 dkg puha vaj

A mázhoz: 

  • 2 dl víz
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3-4 evőkanál kristálycukor

Hempergetéshez: 

  • 5-10 dkg kókuszreszelék

 Elkészítés:

  • A tojásokat egyesével felütjük, kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk a rizslisztet, a keményítőt és a sütőport.
  • Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
  • Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben a máz hozzávalóit egy kisebb lábasba mérjük és kevergetve összeolvasztjuk, simára keverjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
  • Ha a sütemény teljesen kihűlt, feldaraboljuk és a süti kockákat óvatosan megmártjuk a csoki mázban és megforgatjuk kókuszreszelékben.

Elkészítési idő: 80-90 perc pihentetéssel együtt

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra( 25 db) és egy darabra vonatkoztatva

Egész adag (25 db) Egy darab
Energia 2558 kcal /10692 kJ 102 kcal /428 kJ
Fehérje 53 g 2 g
Zsír 112 g 4,5 g
Szénhidrát 331 g 13 g
A tápérték számítást Dékei Zóra dietetikus végezte a Nutricomp szoftverrel.
Kategória: , ,