Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sós túrólepények – villámgyors gluténmentes vacsoraötlet

Gluténmentes túrólepény. Gyors vacsoraötletFigyelem! Villámgyors gluténmentes vacsoraötlet.

Ízletes paradicsommal kiegészítve valami mennyei.

Hozzávalók:

  • 30 dkg * túró
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál só
  • 7 dkg kukoricadara
  • 2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát és összegyúrjuk.
  • A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket.
  • Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesnél kicsit nagyobb lángon néhány perc alatt a túrólepények mindkét oldalát átsütjük.
  • Friss zöldséggel vagy fokhagymás-joghurtos mártogatóval tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

Mivel búzaliszt helyett kukoricadarával készül, így nem tartalmaz glutént, tehát gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!

* laktózmentes túróval készítve cöliák mellé társult laktózintolerancia esetén is fogyasztható.

Kategória: