Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Vajbabfőzelék gluténmentes változatban

gluténmentes vajbabfőzelékHozzávalók:

  • fél kg vajbab
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 db babérlevél
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál ecet

Elkészítés

  • A vöröshagymát apróra vágjuk és a 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
  • Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt vajbabot és a babérleveleket, enyhén sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  • Fedő alatt közepes lángon pároljuk.
  • Ha a bab teljesen megpuhult, a felét kivesszük egy tálba (a levével együtt) és botmixerrel pürésítjük.
  • A tejfölt és a rizslisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk 2-3 merőkanálnyi turmixolt babot és elkeverjük.
  • Folyamatos keverés mellett visszaöntjük a turmixolt babot és a tejfölös keveréket is a főzelékbe és még egyet forralunk rajta (és ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel), majd elzárjuk a tűzhelyet.

A vajbab főzelék önagában is finom, de kínálhatjuk fasírttal, pörkölttel is.

Elkészítési idő: 50 perc

Gluténmentes receptgyűjteményünket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!

Szerencsére már rég nem csak rántásos és habarásos módszerrel lehet főzelékeket sűríteni, így a gluténmentes diétában sem kell lemondanunk (gyerekkori) kedvenceinkről.
Kategória: , ,