Medvehagymás tejmentes, gluténmentes golyók
Mindössze 20 perc alatt készíthetünk tej- és gluténmentes golyókat, ami köretként vagy mártogatóval tálalva gluténmentes party-falatként is megállja a helyét.
- 10 dkg gluténmentes Abonett extrudált kenyér
- 20 dkg növényi reszelt * sajtalternatíva
- étkezési só
- 12 szál medvehagyma
- 4 db nagy méretű (L – es) tojás
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.
- Az Abonett gluténmentes kenyeret aprítóval összezúzzuk.
- Az összes többi alapanyaggal együtt jó alaposan összedolgozzuk.
- Golyókat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 20 perc
TIPP: Ez a recept tejmentes így, laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.
Tápanyagtartalom | az egészben | 18 db. esetén 1 sajtgolyóban |
Energia | 1272 kcal / 5317 kJ | 71 kcal / 287 kJ |
Fehérje | 79,8 g | 4,4 g |
Zsír | 71,6 g | 4,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 25,8 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 68,0 g | 3,8 g |
amelyből cukrok | 8,3 g | 0,5 g |
Rost | 8,7 g | 0,5 g |
A medvehagymás tejmentes, gluténmentes golyó recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt Abonett gluténmentes extrudált kenyér étolaj glutén és tejmentes gluténmentes golyók gluténmentes party snack max. 20 perces gluténmentes receptek medvehagyma növényi sajt-alternatíva só tojás