Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Kurkumás gluténmentes kenyér

A kurkuma jellegzetes, különleges sárga színt ad gluténmentes kenyerünknek. A kenyér elkészítés egyszerű, mert kész gluténmentes kenyérporral készítettük el.

kurkumás gluténmentes kenyér recept | kenyérsütésHozzávalók: kb. 2 db mini gluténmentes kenyérhez

  • 1 csomag Madame LouLou kurkumás gluténmentes kenyérpor
    (Összetevők: kukoricakeményítő, inulin, cukor, sűrítőanyag: E412, E464, só, útifű maghéjpor, kurkuma (1,5 %), sörélesztő.
    Nyomokban tartalmazhat tejet, tojást és mogyorót.)
  • 3,4 dl ivóvíz
  • 8 g étolaj

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy tálba jól kikeverjük, és 30 percet pihentetjük.
  • Rizslisztes lapon átgyúrjuk, kettéosztjuk
  • Két mini kenyeret formázunk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, és 190 °C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 75 perc

  • előkészítés: 15 perc
  • pihentetés: 30 perc
  • sütés: 30 perc
Tápanyagtartalom az egészben 2 esetén
1 db. mini kenyérben
Energia 1610 kcal / 7983 kJ 805 kcal /n 3991 kJ
Fehérje 5,6 g 2,8 g
Zsír 19,0 g 9,5 g
  amelyből telített zsírsavak 2,9 g 1,5 g
Szénhidrát 344,0 g 172,0 g
  amelyből cukrok 16,4 g 8,2 g
Rost 8,4 g 4,2 g

A  kurkumás gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kurkumás gluténmentes kenyér recept | gluténmentes kenyerek

Kategória: