Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Medvehagymás tejmentes, gluténmentes golyók

Mindössze 20 perc alatt készíthetünk tej- és gluténmentes golyókat, ami köretként vagy mártogatóval tálalva gluténmentes party-falatként  is megállja a helyét.

tejmentes gluténmentes golyókHozzávalók: 18 db golyóhoz

Elkészítés:

  • A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.
  • Az Abonett gluténmentes kenyeret aprítóval összezúzzuk.
  • Az összes többi alapanyaggal együtt jó alaposan összedolgozzuk.
  • Golyókat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 20 perc

TIPP: Ez a recept tejmentes így, laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.

Tápanyagtartalom az egészben 18 db. esetén 1 sajtgolyóban
Energia 1272 kcal / 5317 kJ 71 kcal / 287 kJ
Fehérje 79,8 g 4,4 g
Zsír 71,6 g 4,0 g
  amelyből telített zsírsavak 25,8 g 1,4 g
Szénhidrát 68,0 g 3,8 g
  amelyből cukrok 8,3 g 0,5 g
Rost 8,7 g 0,5 g

A medvehagymás tejmentes, gluténmentes golyó recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

tejmentes gluténmentes golyók

Kategória: ,