Gluténmentes tökös rétes
Hozzávalók a gluténmentes tökös réteshez
- 250g gluténmentes liszt
- 2 tojás (az egyik sárgáját ne keverje bele a töltelékbe)
- 10 g repceolaj
- 1 teáskanál jódozott só
- 500 g sütőtök húsa (Hokkaido tök)
- 80 g paradicsom
- 50 g hagyma
- 10 g repceolaj
- Só, bors, szerecsendió
- 15 g köles pehely
Elkészítés:
- A gluténmentes lisztet, tojást, olajat, vizet és jódozott sót sima tésztává gyúrni.
- A tésztát 30 percig hagyja kelni, majd nyújtsa ki.
A töltelék:
- A megtisztított hagymát vágja apró kockákra, majd a megmosott paradicsomot is kockázza fel.
- Egy kis tálban hevítsen fel olajat, amelyben a felkockázott hagymát és paradicsomot pároljon meg.
- Amikor a hagyma már üveges, keverje hozzá a tököt és párolja ezt is.
- Egyéni ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezze meg, majd hagyjuk kissé kihűlni.
- Keverje bele a langyos masszába a tojást és a köles pelyhet, majd ossza szét a tölteléket a kinyújtott réteslapon, de a tegyen a széleket hagyja szabadon.
- Ezután tekerje fel a rétest, a tetejét kenje meg tojás sárgájával.
- Sütőben 180 ºC – on kb. 40 percig süsse.
Előkészítési idő: kb. 90 perc.
- Sütés: 40 perc
Nehézségi szint: könnyű
A receptet a dzg-online.de bocsátotta a rendelkezésünkre.
Hetente frissülő gluténmentes receptgyűjtemény
Nem csak cöliákiásoknak!
- Recept címke: köles pehely lila hagyma paradicsom sütőtök tojás