Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes tökös rétes

Gluténmentes tökös rétesHozzávalók a gluténmentes tökös réteshez

  • 250g gluténmentes liszt
  • 2 tojás (az egyik sárgáját ne keverje bele a töltelékbe)
  • 10 g repceolaj
  • 1 teáskanál jódozott só
  • 500 g sütőtök húsa (Hokkaido tök)
  • 80 g paradicsom
  • 50 g hagyma
  • 10 g repceolaj
  • Só, bors, szerecsendió
  • 15 g köles pehely

Elkészítés:

  • A gluténmentes lisztet, tojást, olajat, vizet és jódozott sót sima tésztává gyúrni.
  • A tésztát 30 percig hagyja kelni, majd nyújtsa ki.

A töltelék:

  • A megtisztított hagymát vágja apró kockákra, majd a megmosott paradicsomot is kockázza fel.
  • Egy kis tálban hevítsen fel olajat, amelyben a felkockázott hagymát és paradicsomot pároljon meg.
  • Amikor a hagyma már üveges, keverje hozzá a tököt és párolja ezt is.
  • Egyéni ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezze meg, majd hagyjuk kissé kihűlni.
  • Keverje bele a langyos masszába a tojást és a köles pelyhet, majd ossza szét a tölteléket a kinyújtott réteslapon, de a tegyen a széleket hagyja szabadon.
  • Ezután tekerje fel a rétest, a tetejét kenje meg tojás sárgájával.
  • Sütőben 180 ºC – on kb. 40 percig süsse.

Előkészítési idő: kb. 90 perc.

  • Sütés: 40 perc

Nehézségi szint: könnyű

A receptet a dzg-online.de bocsátotta a rendelkezésünkre.

Hetente frissülő gluténmentes receptgyűjtemény

Nem csak cöliákiásoknak!

Kategória: ,