Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Gluténmentes profiteroles csokoládé krémmel

gluténmentes profiteroles

A gluténmentes profiteroles hozzávalói

  • 250 ml víz
  • 40 g vaj
  • jódozott só
  • 125g gluténmentes lisztkeverék
  • 4 tojás
  • 250 ml tej
  • 40 g cukor
  • 30 g csokoládé puding por  (Ellenőrizze az összetevőket, hogy gluténmentes -e!)
  • 250 g zsírszegény túró
  • 100 g mandarin (konzerv is lehet)

Elkészítés:

  • Forralja fel a vizet a vajjal és a jódozott sóval.
  • A gluténmentes lisztet egyszerre adja hozzá, és a masszát addig keverje egy fakanállal, amíg össze nem áll.
  • Ezután öntse a tésztát egy másik tálba és hagyja kissé kihűlni.
  • A tojásokat egyesével keverje hozzá a masszához, majd töltse bele egy habzsákba, amiből aztán ki tudja nyomni.
  • A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe adagolja és kb. 30 percig süsse sütőben!

A töltelék elkészítése:

  • Keverje össze a csokoládés pudingport cukorral és egy kis tejjel.
  • A maradék tejet egy kis jódozott sóval forralja fel, ha a tej forrni kezd keverje a pudingport lassan hozzá, majd forralja fel újból.
  • Hagyja kissé kihűlni, majd keverje hozzá a túrót.

Összeállítás:

  • Vágja ketté a profiteroles-t és töltse meg a csokoládés-túrós töltelékkel, majd helyezze rá a mandarint.

 

Elkészítési idő: 60 – 70 perc

A receptet a dzg-online.de bocsátott a rendelkezésünkre.
Ez a recept volt 2013 szeptemberének gluténmentes receptje a Német Cöliákia Társaság weboldalán.

Kategória: ,