Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Nokedli gluténmentesen – gluténmentes nokedli recept

gluténmentes nokedli receptHozzávalók:

  • 225 g kukoricaliszt
  • 1 db közepes méretű tojás (M)
  • 250 ml * 1,5%-os tej

A gluténmentes nokedli elkészítése:

  • Egy nagy lábasban vizet forralunk.
  • Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a klasszikus nokedlitésztánál).
  • Ha forr a víz, levesszük a lángot és beleszaggatjuk a tésztát.
  • Közepesnél nagyobb lángon főzzük 3-5 percig, majd szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.

Elkészítési idő: 30-40 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Energia 244 kcal /1019,8 kJ
Fehérje 9 g
Zsír 3,9 g
   amelyből telített zsírsavak 1,1 g
Szénhidrát 43 g
   amelyből cukrok 39,5 g
Élelmi rost 3,1 g

gluténmentes nokedli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

* A receptet laktózmentes tejjel is el lehet készíteni cöliákia és laktózintolerancia együttes fennállása esetén.

Kategória: , ,