Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes vegán céklás golyók

gluténmentes golyó receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vegán céklás golyókkal bővült.

Hús helyetti finom céklás, tofus golyókat készítettem. Egy paradicsomszószos önteten, spagettivel mennyei ebédet készíthetünk belőle. Pillanatok alatt kész, és egyáltalán nem hiányzik belőle a hús. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (30 db):

  • 450 g főtt cékla
  • 180 g tofu
  • 100 g kisszemű gluténmentes zabpehely
  • 4 evőkanál lenmag darálva
  • 1 vagy 1,5 evőkanál Lucullus magyaros fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olívaolaj

A gluténmentes vegán céklás golyók elkészítése:

  • A tofu nedvességét nyomjuk ki papírtörlő segítségével.
  • Majd hagyjuk egy másik papírtörlő lapon, hogy a felesleges nedvességet le tudjuk itatni.
  • Reszeljük le a főtt céklát.
  • Daráljuk le a lenmagot, ez fogja helyettesíteni a tojást a kis golyókban.
  • Adjuk hozzá a darált lenmagot, zabpelyhet a reszelt céklához.
  • Fűszerezzük.
  • Keverjük el alaposan a masszánkat.
  • Kicsit pihentessük, hogy a darált lenmag meg tudja szívni magát nedvességgel.
  • Formáljunk apró golyókat a masszából.
  • Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe azokat.
  • Lehelet vékonyan kenjük le a tetejüket olívaolajjal.
  • Előmelegített 180 °C fokos sütőben süssük készre kb. 20-22 perc alatt.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A Gluténmentes vegán céklás golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,