Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes reggeli – bundáskenyér

gluténmentes bundáskenyér receptKolosFreeFood receptválogatásunk kiadós, klasszikus gluténmentes reggelivel bővült.

Legfinomabb téli reggeli a bundáskenyér. Forró „menzás” teával, savanyú káposztával és kolbásszal. Mi mást is készíthettünk volna így decemberben, mint ezt. Szinte gyerekjáték, de mégsem tudja sok fiatal elkészíteni. Így most elkészítettem, nekik is.

Hozzávalók (5 szelet):

  • gluténmentes bundáskenyérhez kb. 240-250 g
  • 4 db közepes méretű (M-es) tojás
  • egy evőkanál növényi ital (most rizsital)
  • csipet ételízesítő
  • napraforgó étolaj, a sütéshez

A gluténmentes bundáskenyér elkészítése:

  • A tojásokat az ételízesítővel és a növényi tejjel verjük fel egy villával.
  • Kezdjük el forrósítani a napraforgó étolajat.
  • A kenyereket egyenként áztassuk be, forgassuk bele a tojásos keverékbe.
  • A forró étolajban mindkét felét süssük aranybarna színűre.
  • Ha megsültek a szeletek, akkor tegyük rá törlőpapírra.
  • Itassuk le a felesleges olajat, és máris ehetjük is.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő,  nagyon könnyű elkészíteni

Elkészítés: 15 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet gluténmentes
bundás kenyérben
Energia 5060 kJ / 969 kcal 812 kJ / 194 kcal
Zsír 43,3 g 8,7 g
  amelyből telített zsírsavak 10,2 g 2,0 g
Szénhidrát 101,9 g 20,4 g
  amelyből cukrok 44,1 g 8,8 g
Rost 17,5 g 3,5 g
Fehérje 36,2 g 7,2 g
6,12 g 1,22 g

A gluténmentes bundáskenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes reggeli bundáskenyér recept

gluténmentes reggeli bundáskenyér recept

Kategória: , , , , ,