Gluténmentes reggeli – bundáskenyér
KolosFreeFood receptválogatásunk kiadós, klasszikus gluténmentes reggelivel bővült.
Legfinomabb téli reggeli a bundáskenyér. Forró „menzás” teával, savanyú káposztával és kolbásszal. Mi mást is készíthettünk volna így decemberben, mint ezt. Szinte gyerekjáték, de mégsem tudja sok fiatal elkészíteni. Így most elkészítettem, nekik is.
Hozzávalók (5 szelet):
- gluténmentes bundáskenyérhez kb. 240-250 g
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- egy evőkanál növényi ital (most rizsital)
- csipet ételízesítő
- napraforgó étolaj, a sütéshez
A gluténmentes bundáskenyér elkészítése:
- A tojásokat az ételízesítővel és a növényi tejjel verjük fel egy villával.
- Kezdjük el forrósítani a napraforgó étolajat.
- A kenyereket egyenként áztassuk be, forgassuk bele a tojásos keverékbe.
- A forró étolajban mindkét felét süssük aranybarna színűre.
- Ha megsültek a szeletek, akkor tegyük rá törlőpapírra.
- Itassuk le a felesleges olajat, és máris ehetjük is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, nagyon könnyű elkészíteni
Elkészítés: 15 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 szelet gluténmentes bundás kenyérben |
Energia | 5060 kJ / 969 kcal | 812 kJ / 194 kcal |
Zsír | 43,3 g | 8,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 10,2 g | 2,0 g |
Szénhidrát | 101,9 g | 20,4 g |
amelyből cukrok | 44,1 g | 8,8 g |
Rost | 17,5 g | 3,5 g |
Fehérje | 36,2 g | 7,2 g |
Só | 6,12 g | 1,22 g |
A gluténmentes bundáskenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt ételízesítő étolaj gluténmentes kenyér gyors max. 20 perces gluténmentes receptek reggeli rizsital sós tojás uzsonna és tízórai