Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Mozzarellás gluténmentes kenyér recept – finom, puha

gluténmentes kenyér receptIri mama gluténmentes pékséges egy újabb sajtos kenyeret sütött:

Próbáltam már nagyon sokféle módon készíteni gluténmentes kenyeret, zsemlét, kiflit. Na, ez a mostani, annyira finom lett, pontosan, olyan, mint egy hagyományos.

Hozzávalók (12 szelet kenyérhez):

Tetejére díszítéshez:

  • 1 csipet mák és szezámmag

A mozzarellás gluténmentes kenyér elkészítése:

  • Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalókat, alaposan összekeverem.
  • Ezután a reszelt mozzarellával elkeverem. Beleteszem a langyos vizet és az olajat, majd kézzel (de lehet géppel is) összeállítom a tésztát.
  • 10 percig pihentetem.
  • Olajos kézzel gömbölyítem, most egy 18 cm átmérőjű formába tettem, amit előzőleg vékonyan olajjal kikentem.
  • Tetejét éles késsel keresztben bevágom, szemközti oldalait mákkal, szezámmaggal szórom.
  • Duplájára kelesztem, 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 30 percig sütöm.
  • Nekem ez az idő elég, lehet hogy picivel többre van szükségetek. Minden sütő más, ezért figyelni kell rá.
  • Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom. Addig volt puha, míg el nem fogyott.
  • Nagyon finom, szép szerkezetű gluténmentes kenyér sült ki ma is 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 1,5 óra

Nehézségi szint: kezdő

* Lehet csak egyféle lisztből készíteni, én maradékokból sütöttem.

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet gluténmentes
Mozzarellás kenyérben
Energia 7792 kJ / 1860 kcal 649 kJ / 155 kcal
Zsír 44,2 g 3,7 g
  amelyből telített zsírsavak 9,0 g 0,8 g
Szénhidrát 325,9 g 27,2 g
  amelyből cukrok 18,5 g 1,5 g
Rost 30,6 g 2,6 g
Fehérje 27,5 g 1,5 g
7,38 g 2,6 g

A mozzarellás gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

sajtos gluténmentes kenyér recept

mozzarellás gluténmentes kenyér

Kategória: , , ,