Gluténmentes könnyed zöldborsókrémek
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes könnyed zöldborsókrémekkel bővült.
Mexikóban megtanultam a valódi, igazi avokádó krém elkészítését. A hazai borsó sem kevésbé rossz. Sőt! Lassan már kezd érni a borsó, finom, édes, gazdag fehérjében, rostban. Ideje hát felhasználni ezt is. Egyszer már készítettem, de most másképp használtam fel. Csírákkal, és friss paradicsommal pirítóssal a legfinomabb.
Hozzávalók (1,2 kg krém):
Paradicsomos-fokhagymás krémhez:
- 500 g borsó
- 1 db egész, érett paradicsom
- 3-4 cikk friss fokhagyma
- 20 g mandulavaj
- 25 g növényi mascarpone
- 1 teáskanál vegeta
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Mentás krémhez:
- 500 g borsó
- egy marék friss menta
- 50 ml víz
- 25 g mandulavaj
- 25 g növényi mascarpone
- 1 teáskanál vegeta
- ízlés szerint frissen őrölt bors
A gluténmentes könnyed zöldborsókrém elkészítése:
- Az 1 kg borsót főzzünk meg enyhén sós vízben.
- Majd, ha megpuhult, megfőtt a borsó szűrjük le.
- Felezzük el.
- Elsőként a paradicsomos, fokhagymás krémet készítjük el.
- Vágjuk fel a paradicsomot, pucoljuk meg a fokhagymát.
- Tegyük egy aprítógépbe a mandulavajat és a növényi mascarponét is.
- Az egészet alaposan daráljuk, pürésítsük össze.
- A mentáshoz szedjünk friss sok-és mégtöbb mentalevelet.
- 50 ml vízbe megmosva dobáljuk bele.
- Mikrohullámú sütőbe tegyük, 1 percig maximális teljesítménnyel.
- Ezt öntsük az 500 g főtt borsóra.
- Mehet hozzá a mandulavaj és a növényi mascarpone is.
- Tegyük aprítógépbe, és alaposan pürésítsük össze.
- Vághatunk bele mosott mentaleveleket is. (ettől még finomabb lesz!)
- Tegyük az egészet hűtőszekrénybe.
- Pirítóssal és növényi csírával a legfinomabb!
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes vegán könnyed zöldborsókrémek tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors fokhagyma gluténmentes party snack gyors ivóvíz mascarpone mentalevél paradicsom vendégváró zöldborsó