Gluténmentes extra ropogós, szárított hagymás csirkemell szeletek
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes extra ropogós, szárított hagymás csirkemellel bővült.
Magam részéről kifejezetten szeretem a ropogós bundájú sült szeleteket. Most csirkemellet készítettem, airfryerben. A pácolástól nagyon kellemes ízű lett. A bundájába pedig kukoricapehely és sült, szárított hagyma is került. Salátával tálalva mennyei ételt kapunk akár ebédre is.
Hozzávalók (6 személy):
Húshoz:
- 500 g csirkemell (filézett)
- 5 evőkanál Mester Család Sült csirke fűszersó
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
Bundához:
- 4 evőkanál It’s us rizsliszt
- 3 egész tojás
- 250 g gluténmentes kukoricapehely
- 50 g szárított, sült vöröshagyma
A gluténmentes extra ropogós, szárított hagymás csirkemell szeletek elkészítése:
- A csirkemellet szeleteljük fel.
- Óvatosan klopfoljuk ki a szeleteket.
- Egy mélyebb tálba öntsünk olívaolajat, forgassuk meg a melleket.
- Szórjuk meg a Mester Család fűszersójával.
- Hagyjuk állni, amíg a kukoricapelyhet össze nem törjük a markunkban.
- A széttöredezett pehelyhez szórjuk a sült, szárított vöröshagymát is.
- Jöhet a panírozás.
- Vékony rétegben szórjuk meg a csirkemelleket a rizsliszttel.
- Forgassuk bele a felvert tojásokba.
- Ezután jöhet a ropogós bundába való mártogatás.
- Aki igazán ropogós bundát szeretne, forgassa meg újra tojásban és a kukoricabundában.
- Airfryerben 200 ºC-on, 16 perc alatt süssük készre.
- Érdemes pici napraforgó olajat locsolni a sütőpapír aljára, és a hússzeletekre is.
- Salátával tálalva a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes extra ropogós, szárított hagymás csirkemell tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csirkemell főétel kukoricapehely olívaolaj rántott hús rizsliszt tojás vöröshagyma