Gluténmenes diós édesburgonyás bundás csirkemell, csőben sülve
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes diós édesburgonyás bundás csirkemell, csőben sülve recepttel bővült.
Ahogy már írtam korábban, imádom a csirkemellet. A lehető legtöbb féle ízesítéssel és formában használtam már fel. „Borzas Kata” formában már elkészíttetem, most pedig ezen is csavartam egyet. Édesburgonya és dióliszt is került a fűszerek mellett a bundába. Majd ezt a finomságot csőben sütöttem meg.
Hozzávalók (6 fő):
Húshoz:
- 500 g filézett csirkemell
- 5-6 evőkanál sült csirke fűszersó
Előbundázáshoz:
- 6 evőkanál rizsliszt
Bundához:
- 200 g édesburgonya
- 3 db egész L-es méretű tojás
- 100 g Malea Aranya gluténmentes dióliszt
- 50 ml víz
Sütéshez:
- 4-5 evőkanál napraforgó étolaj
Elkészítés:
- A csirkemellet szeleteljük fel.
- Finoman klopfoljuk ki a húst.
- Szórjuk meg sült csirke fűszersóval.
- Tegyük félre a húst, amíg az édesburgonyát meghámozzuk és lereszeljük.
- A reszelt burgonyához adjuk az egész tojásokat.
- Öntsük bele a kevés vizet.
- Keverjük össze alaposan az egészet.
- Szórjuk bele a diólisztet.
- Forgassuk meg a hússzeleteket a rizslisztben.
- Ezután egyenként a tojásos-burgonyás masszában.
- Törekedjünk arra, hogy az édesburgonyás massza mindenhol egyenletesen fedje be a hússzeleteket.
- Egy nagyobb tepsibe tegyünk sütőpapírt.
- Vékonyan kenjük le a sütőpapírt napraforgó étolajjal.
- Erre fektessük a bundázott hússzeleteket.
- Vékonyan kenjük le a maradék napraforgó étolajjal.
- Előmelegített 220 C-os sütőben süssük készre, kb. 30 perc alatt.
- Félidőben érdemes óvatosan megfordítani a húsokat.
- Óvatosan fordítsuk meg a tepsi forró.
- Ha megsült mind a két oldala, vegyük ki egy tányérra.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes diós édesburgonyás bundás csirkemell, csőben sülve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csirkemell dióliszt édesburgonya étolaj főétel ivóvíz rántott hús rizsliszt sültcsire fűszerkeverék tojás