Édes túrófánk – gluténmentes recept
Hozzávalók kb. 20-25 db túrófánkhoz:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 tasak sütőpor
- 12-13 dkg rizsliszt
- 1 citrom reszelt héja
- étolaj (a sütéshez)
Elkészítés:
- A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és az áttört túrót.
- Elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizslisztet és a sütőport és összekeverjük.
- Kézzel gombócokat formázunk a masszából és bő olajban kisütjük (közben megforgatjuk).
- Magában is nagyon finom, de kínálhatjuk porcukorral elkevert tejföllel is.
Elkészítési idő: kb. 30-40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Cöliákia melletti laktózintolerancia esetén az édes túrófánk recept elkészíthető laktózmentes túróval és tejföllel is.