Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Krémes gluténmentes csokitorta

gluténmentes csokitorta receptHozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás kettéválasztva
  • 4 dkg eritrit
  • 10 dkg 20%-os tejföl
  • 10 dkg * vaj
  • 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 30 g Schar Mix C gluténmentes lisztkeverék

Elkészítés:

  • A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a gluténmentes csokoládét és kevergetjük, míg el nem olvad. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük az eritrittel.
  • Hozzákeverjük a tejfölt, az olvadt csokit, a Schar Mix C lisztkeveréket és végül összeforgatjuk a fehérjehabbal.
  • 18 cm átmérőjű tökéletesen záródó kapcsos, kivajazott tortaformába öntjük és 160 °C fokos sütőben vízfürdőbe állítva 15-20 percig sütjük.
  • Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben pihentetjük minimum 2 órát.
  • Ekkor lecsatoljuk a forma oldalát és szeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + hűlési idő

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom egy szeletre vonatkozólag (12 szeletes torta esetében)

Energia 142,7 kcal /596,5 kJ
Fehérje 1,7 g
Zsír 11,6 g
   amelyből telített zsírsavak 5,7 g
Szénhidrát 7,7 g
   amelyből cukrok 4,7 g
Élelmi rost 0,2 g

gluténmentes csokitorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

* A receptet laktózmentes tejjel is el lehet készíteni cöliákia és laktózintolerancia együttes fennállása esetén.

Kategória: ,