Krémes gluténmentes csokitorta
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás kettéválasztva
- 4 dkg eritrit
- 10 dkg 20%-os tejföl
- 10 dkg * vaj
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 30 g Schar Mix C gluténmentes lisztkeverék
Elkészítés:
- A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a gluténmentes csokoládét és kevergetjük, míg el nem olvad. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük az eritrittel.
- Hozzákeverjük a tejfölt, az olvadt csokit, a Schar Mix C lisztkeveréket és végül összeforgatjuk a fehérjehabbal.
- 18 cm átmérőjű tökéletesen záródó kapcsos, kivajazott tortaformába öntjük és 160 °C fokos sütőben vízfürdőbe állítva 15-20 percig sütjük.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben pihentetjük minimum 2 órát.
- Ekkor lecsatoljuk a forma oldalát és szeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc + hűlési idő
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom egy szeletre vonatkozólag (12 szeletes torta esetében)
Energia | 142,7 kcal /596,5 kJ |
Fehérje | 1,7 g |
Zsír | 11,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,7 g |
Szénhidrát | 7,7 g |
amelyből cukrok | 4,7 g |
Élelmi rost | 0,2 g |
A gluténmentes csokitorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
* A receptet laktózmentes tejjel is el lehet készíteni cöliákia és laktózintolerancia együttes fennállása esetén.
- Recept címke: gluténmentes étcsokoládé Schär Mix C - gluténmentes lisztkeverék tejföl tojás torta vaj