Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mini pavlovák – gluténmentes habcsók recept

pavlova gluténmentes habcsók receptHozzávalók 6 db kisebb pavlovához:

  • 2 tojásfehérje (M-es méret)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 250 ml hideg habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 250 g friss málna
  • ízlés szerint olvasztott gluténmentes étcsokoládé

Elkészítés:

  • A tojásfehérjéket géppel verni kezdjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a citromlevet és kemény habbá verjük.
  • Ekkor óvatosan hozzákeverjük a kukoricalisztet. Előmelegítjük a sütőt 150 °C fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
  • A kemény habból óvatosan kupacokat adagolunk a sütőpapírra (kb. 6 adagot).  25 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, de nem nyitjuk ki az ajtaját, hanem ott hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.
  • Ha kihűltek a habcsókok, óvatosan tányérra helyezzük őket és következhet a díszítés.
  • Mi most porcukorral felvert tejszínhabot kanalaztunk a tetejére, majd friss málnával és olvasztott GM étcsokival locsoltuk meg, de bármilyen más friss nyári gyümölccsel is tökéletes lesz.

Elkészítési idő: kb. 45 perc + hűlési idő

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom:

Tápanyag az egész adagra
vonatkozólag
egy adagra
vonatkozólag
Energia 1424 kcal / 5954 kJ 237 kcal /992 kJ
Fehérje 16 g 3 g
Zsír 76 g 13 g
Szénhidrát 164 g 27 g
Élelmi rost 12 g 2 g

A gluténmentes habcsók recept és a tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel elvégezte Dékei Zóra dietetikus.

Kategória: , ,