Édesburgonyachips – egészséges falat
- 250 g édesburgonya
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 100 °C fokra.
- Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd mossuk meg alaposan.
- A megmosott zöldséget uborka-szeletelővel vagy késsel vágjuk fel hajszálvékony karikákra.
- Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd fektessük rá az édesburgonya szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást.
- Helyezzük a sütőbe közepes rácsra, majd süssük kb. 20 percig, illetve addig, amíg ki nem száradnak a szeletek (semmiképp se tekerjük magasabb hőfokra a sütőt, különben megég az édesburgonya!)
- Hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is.
Tipp: Készítsünk chipset sütőtökből, céklából is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra vonatkoztatva:
Energia | 215 kcal / 898 kJ |
Fehérje | 3,9 g |
Zsír | 0,1 g |
Szénhidrát | 50,3 g |
Élelmi rost | 7,5 g |
Az édesburgonya chips receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.