Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Édesburgonyachips – egészséges falat

édesburgonyachips gluténmentes receptHozzávalók 1 kisebb tálhoz:

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 100 °C fokra.
  • Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd mossuk meg alaposan.
  • A megmosott zöldséget uborka-szeletelővel vagy késsel vágjuk fel hajszálvékony karikákra.
  • Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd fektessük rá az édesburgonya szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást.
  • Helyezzük a sütőbe közepes rácsra, majd süssük kb. 20 percig, illetve addig, amíg ki nem száradnak a szeletek (semmiképp se tekerjük magasabb hőfokra a sütőt, különben megég az édesburgonya!)
  • Hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is.

Tipp: Készítsünk chipset sütőtökből, céklából is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra vonatkoztatva:

Energia 215 kcal / 898 kJ
Fehérje 3,9 g
Zsír 0,1 g
Szénhidrát 50,3 g
Élelmi rost 7,5 g

Az édesburgonya chips receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , ,

Ad