Gluténmentes nudli készítés – 30 perc alatt
Házi gluténmentes nudli egyszerűen
- 250 ml víz
- 250 g Naturbit burgonyás tészta gluténmentes lisztkeverék
- kb. 30 g gluténmentes prézli a forgatáshoz (használhatunk fahéjas pirított diót is)
- ízlés szerint édesítőszer vagy cukor
Elkészítés:
- A burgonyás tészta gluténmentes lisztkeverékből a vízzel tésztát gyúrunk
- A gluténmentes lisztkeverékkel meghintett lapon kinyújtjuk, majd felcsíkozzuk a tésztát
- A csíkokat rudacskákká sodorjuk, majd felvagdossuk
- Lobogó vízben kifőzzük, majd a pirított prézlibe forgatjuk
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
A gluténmentes nudlit Mona készítette. Ezt a receptet is együtt készítette el az érdeklődőkkel a Tündér-Liget gluténmentes pékség sütőbemutatóján.
A dietetikus tippje: magas szénhidráttartalma miatt kisebb darabokra vágjuk, és 4 adagban tálaljuk.
Tápanyagtartalom édesítőszerrel | 2 adag készítésekor 1 adagban | 4 adag készítésekor 1 adagban |
Energia | 1920,3 kJ / 460,5 kcal | 959,1 kJ 230,0 kcal |
Fehérje | 4,6 g | 2,3 g |
Zsír | 0,8 g | 0,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 105,9 | 52,9 g |
amelyből cukrok | 5,3 g | 2,7 g |
Rost | 7,1 | 3,5 g |
A gluténmentes nudli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Így készült el a gluténmentes nudli:
- Recept címke: 30 perc alatt cukor gluténmentes nudli gluténmentes prézli Naturbit lisztkeverék receptvideo