Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes nudli készítés – 30 perc alatt

Házi gluténmentes nudli egyszerűen

nudli gluténmentesen - gluténmentes nudli receptHozzávalók 2-4 főre :

  • 250 ml víz
  • 250 g Naturbit burgonyás tészta gluténmentes lisztkeverék
  • kb. 30 g  gluténmentes prézli a forgatáshoz (használhatunk fahéjas pirított diót is)
  • ízlés szerint édesítőszer vagy cukor

Elkészítés:

  • A burgonyás tészta gluténmentes lisztkeverékből a vízzel tésztát gyúrunk
  • A gluténmentes lisztkeverékkel meghintett lapon kinyújtjuk, majd felcsíkozzuk a tésztát
  • A csíkokat rudacskákká sodorjuk, majd felvagdossuk
  • Lobogó vízben kifőzzük, majd a pirított prézlibe forgatjuk

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
A gluténmentes nudlit Mona készítette. Ezt a receptet is együtt készítette el az érdeklődőkkel a Tündér-Liget gluténmentes pékség sütőbemutatóján.
A dietetikus tippje: magas szénhidráttartalma miatt  kisebb darabokra vágjuk, és 4 adagban tálaljuk.

Tápanyagtartalom édesítőszerrel 2 adag készítésekor 1 adagban 4 adag készítésekor 1 adagban
Energia 1920,3 kJ / 460,5 kcal 959,1 kJ 230,0 kcal
Fehérje 4,6 g 2,3 g
Zsír 0,8 g 0,4 g
  amelyből telített zsírsavak 0,3 g 0,2 g
Szénhidrát 105,9 52,9 g
  amelyből cukrok 5,3 g 2,7 g
Rost 7,1 3,5 g

A gluténmentes nudli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Így készült el a gluténmentes nudli:

Kategória: ,