Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sokmagvas gluténmentes kenyér – izgalmas napindító finomság

Magas tápértékű, laktató, ízletes gluténmentes kenyér a hét minden napjára, akár frissen, akár pirítva! Próbálják ki Önök is!

sokmagvas gluténmentes kenyér receptHozzávalók 1 cipóhoz:

Elkészítés:

  • 200 g mandulát és 100 g diót aprítógépben daráljuk finom szemcséjűre, majd tegyük egy nagy tálba.
  • Adjuk hozzá a többi száraz hozzávalót, a lisztet, a psylliumot, a chia magot, az egész tökmagot és napraforgómagot, majd ízesítsük rozmaringgal és sóval.
  • Adjunk hozzá a fél liter hideg vizet, majd keverjük egynemű masszává.
  • Vékonyan olajozzunk és lisztezzünk ki egy jénai tálat/vagy más sütőformát és tegyük bele a kenyér masszát.
  • 1 órát hagyjuk pihenni, hogy az összetevők a vizet megkössék, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig.
  • Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából. Ha nem fogy el a kenyér kb. 3-4 nap alatt, fagyasszuk le szeletenként, így bármikor friss kenyerünk lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 2 óra

Nehézségi szint: kezdő

TIPP: lassú felszívódású, IR diétába is beépíthető

Tápanyagtartalom az egész adagban és egy szeletben (20 szelet esetén) vonatkoztatva:

Egész adag 1 szelet
Energia 16629,7 kJ / 3978,4 kcal 831,4 kJ /198,9 kcal
Fehérje 142,3 g 7,1 g
Zsír 279,3 g 14 g
Szénhidrát 194,7 g 9,7 g
Élelmi rost 68,1 g 3,4 g

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , ,

Ad