Snidlinges sajtropogós – laktóz-, és gluténmentes harapnivaló
Vendégváráshoz, tízórai csomagba, vagy akár tv előtti nassolni valónak ajánljuk ezt az egyszerű ropogtatni valót. Próbálják ki!
- 40 g laktózmentes ementáli sajt
- 10 g friss snidling (metélőhagyma)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.
- A sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le. A friss snidlinget mossuk meg, majd vágjuk apróra konyhakés segítségével, majd keverjük össze a reszelt sajttal.
- Készítsünk 12 darab korongot. Halmozzuk sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm-re a sajtot, majd tegyük be a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük készre. Időnként nézzünk rá a sütés során is! Amikor a sajt megolvadt, kivehetjük a sütőből, és hagyjuk rácson kihűlni. Ekkor fog szilárdulni. Magában, medvehagyma pestoval, joghurtos mártogatóval kínáljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
TIPP: tudta, hogy a hosszan érlelt és a kemény sajtok általában laktózmentesek? Hogy lehet megállapítani ezt, ha nincs ráírva, de van a terméken tápérték táblázat: ÍGY
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva 12 db esetében:
Energia | 195,4 kcal /816,8 kJ | 16,3 kcal /68,1 kJ |
Fehérje | 13,2 g | 1,1 g |
Zsír | 12 g | 1 g |
Szénhidrát | 7 g | 0,6 g |
Élelmi rost | 2,6 g | 0,2 g |
A gluténmentes harapnivaló receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt max. 20 perces gluténmentes receptek reszelt sajt sajt snidling uzsonna és tízórai