Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kakaós csiga gluténmentesen, édesítőszerrel elkészítve

gluténmentes kakaós csiga receptA gyerekek egyik kedvence a kakaós csiga, amelyről gluténérzékenyként sem kell lemondani! Mona megmutatja, milyen a kakaós csiga gluténmentesen elkészítve.

Hozzávalók:

  • 23 dkg Mester Család kelt tészta lisztkeverék
  • 3,5 dkg Mester Család gluténmentes süteményliszt
  • 3,5 dkg Mester Család gluténmentes házi kenyérlisztkeverék
  • 2 dl víz
  • 5 dkg margarin
  • 5 g gluténmentes porélesztő
  • 1 evőkanál édesítő (* 1:4)
  • 2-3 evőkanál gluténmentes kakaópor ízlés szerint édesítővel kikeverve **
  • olaj a kenéshez
  • édesítős kókusz főzőkrém (“kókusztejszín”) / kókuszital

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű.

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet kelesztjük.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 ˚C-ra
  • Lisztezett lapon kinyújtjuk, nagyon vékonyan olajjal lekenjük, majd megszórjuk az édesítős kakaóporral.
  • Feltekerjük, majd felvagdossuk.
  • 180 °C –os sütőben 17-18 perc alatt megsütjük.
  • Még forrón lekenjük édesítős kókuszitallal.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idők: kb 1 óra

Ezt a cukor- tej- tojás- és gluténmentes kakaós csiga receptet Mona (Az Élet az ételallergiával blog szerzője) készítette el, aki rövid, kiscsoportos, gyakorlatias sütőkurzusai keretében hasznos tanácsokkal segíti a diétázókat. Aktuális tanfolyamok ITT

** a tanfolyamon házi diókrémet használunk

Tápanyagtartalom 10 gluténmentes tekercs készítésekor (kenés nélkül)

Tápanyagtartalom 1 tekercsben
Energia 527,5 kJ / 126,5 kcal
Fehérje 1,0 g
Zsír 2,8 g
amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 23,5 g
amelyből cukrok 0,0 g
Rost 1,5 g

A gluténmentes kakaós csiga recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,